Homepage Suijs inleiding verbouwing volgende week Laatste wijziging: 6 Juli 2009

Week 1: 8 en 9 mei ; De Voorbereidingen

Donderdag 8 mei 2009

De kast met alle glasspulletjes van Mieke.

Eerst nog wat indrukken van de situatie voordat er van alles gaat veranderen. Ruud en Mieke zijn geblven na de verjaardag van Mieke en staan in de startblokken om aan de voorbereidingen deel te nemen.

Lang is er gepraat over wat er wel en niet bewaard moet worden van het oude interieur. Veel was niet meer functioneel, maar nog in goede staat. Toch maar slopen. Ruud van Gestel, die mee komt helpen, noemt het demonteren en dat is wat anders natuurlijk. Aan het eind van de rit zit er dan ook geen schroefje meer in het hout.

Het heeft wat zweetdruppeltjes en aanroepen van de goden gekost. Er was aanvankelijk geen schroef te ontdekken. Alles zat met gemene keiharde wiggen in elkaar geschoven. Dus werd het eerste stukje echt slopen. Daarna konden we redelijk goed gaan demonteren.
De voorkamer met kasten ontworpen door Marius Erkelens.

Zo fraai zag de kamer er nog uit. Na het ontbijt zal het er heel anders uit komen te zien.

Maar eerst ontbijten en het aanvalsplan bespreken.
Ontbijt in de krappe eetkamer.

Vrijdag 9 mei 2009

Mieke v.G. heeft het voor het opscheppen

M&M beginnen met de tegels weg te werken. Immers er moet gegraven worden en het terras moet helemaal weg De een schept en de ander sjouwt.

De onderdelen gaan tegen de muur.

Alles gaat weg tegen ongekend lage prijzen. Alles opgeruinmd worden en naar de mileiustraat worden afgevoerd. Er komt enige weken later een geheel nieuw ontwerp van Caspar van der Stelt.

Na het demonteren gaan we een weekje uitwaaien in Drenthe.
Ruud demonteert.

Op de fiets worden we lastig gevallen door zowel de aannemer Breedijk als Mandemakers keukens. De eerste wil de brug over de sloot al aanleggen omdat maandag al meteen de heier komt.
Mandemakerspoogt duidelijk te maken dat ze op vier punten foutief hebben geadviseerd en dat er wat moet veranderen in het ontwerp. Over beiden was ik verbaasd. Ad is nooit zo snel en Mandemakaers leek me solide. De laatste bood overigens wel excuses aan. De week erna zal het verder worden besproken.

inleiding verbouwing volgende week Vorige week (linker pijl) en Volgende week (rechter pijl)

Terug naar Blog 2009 Terug naar Blog 2009