Homepage Suijs vorige week volgende week Laatste wijziging: 6 Juli 2009

Week 2: 18 Mei 2009 ; De verbouwing begint

Maandag 18 Mei 2009

De Bouw staat al aangekondigd.

Lang is er gepraat over hoe en wat en dan gaat het avontuur beginnen. Ad Breedijk heeft zijn visitekaartje bij de sloot gezet en begint aan de derde verbouwing op Tjotterwerf 23. Veel moet er gebeuren en de gehele begane grond krijgt een "gondige" opkanpbeurt. Voorlopig zijn we zeler twee maanden bezig met huis en tuin.
De heimachine in aantocht.

Maandagmorgen 18 mei 2009 om half zeven. twee wachtende heiers wachten op op de brug de veiligheidsinspectuer. De stabiliteit van de brug, waar het meer dan tien meter hoog gevaarte overheen moet, baart zorgen. Ze wikken en wegen en modificeren uiteindelijk de brug. Daarna gaat het heel voorzichtig, waarbij de grote Larixboom nog een lastige beer op de weg blijkt te zijn.
De heimachine op de brug.

Op donderdag tevoren werden we in Drenthe - al fietsend - gebeld door zowel de aannemer als de keukenleverancier. Ad Breedijk (aannemer) wilde die dag al een brug aanleggen, omdat de heier alleen op maandagochtend tijd had. Zulke snelheden waren we van Ad niet gewend. Een prettige verbazing. Dus werden door hem de buren gebeld.
Teruggekeerd zagen we op zondagmiddag het gevaarte liggen en wij dachten dat er wel een tank overheen kon. Dat kon niet, maar uiteindelijk ging zowel de heenweg als de terugweg, zonder problemen.
De heimachine in beweging: kalenderen.

Nadat de heimachine met een stalen mal van ca 5 meter een gat heeft "voorgeboord" in de bovenste zandlaag, Wordt een lange boomstam (heipaal) in het gat gehesen. Een klein tikje is voldoende om hem ineens ca 3 meter te laten zakken. Een grotere tik zorgt nog eens voor een snelle daling. Narmate hij dieper komt ontstaat er meer weerstand. Als hij in flink in de grond zit komt er een betonnen kop van enkele meters op. Hierop staan streepjes en vanaf dat moment wordt geteld hoeveel slagen per stuk nodig zijn. Het worden er steeds meer. Dat laatste stuk heet kalenderen.

Top of Page

Dinsdag 19 mei 2009

Alles wordt klaargemaakt voor de fundering.

De koppen zijn gesneld. Er zijn gaten in geboord en de basis voor de fundering is gereed. Nu nog de wapening en de bekisting.
De bekisting.

Een bekisting van piepschuim scheelt tijd, materiaal en is tevens een goede isolatie. Nu nog wat betonijzer erin vlechten en de betonmolen mag langskomen.

Het beton mag nu uitharden (28 dagen?). Ze zullen toch wel doorgaan?
Beton gestort.

Top of Page

Woensdag 20 mei 2009

Even wat stenen erop lijmen.

Klaar voor de volgende fase
Op de betonnen fundering worden stenen gelijmd. Hierna volgen een paar zware betonnen balken en piepschuimen vloerdelen.

Als alle piepschuimen onderdelen van de vloer goed liggen en een rooster van betonijzer eroverheen is vastgemaakt, kan de wagen van "van Nieuwpoort" weer langskomen.

De vloer is klaar.
De betonmolen.
Om kwart voor drie komt hij (eerst aan de voordeur) langs.

Een kubieke meter is voldoende. Netjes gladstrijken en de dag zit er weer op. Volgende week dinsdag gaan we verder.
De laatste hand.

Top of Page

Donderdag 21 mei 2009 (hemelvaartsdag)

Even rust in de zon.

In de morgen even op en neer naar Heemstede Aardenhout. Hans en Marja Kemper zijn in die richting aan het verhuizen en wij gingen als eerste op de koffie. Prima appartement en beduidend schoner als ons terras. Daarna even vanuit de nieuwe eetkamer (nog zonder dak) van de zon genieten.
Volgende week gaat de achtergevel er uit.

Top of Page

Zaterdag 23 Mei 2009 (39ste trouwdag)

Hans kon wat Mieke betreft het dak op.

Er lag nogal wat vuil in de goot en op het platte dak van de garage. Voordat de heren Mark en Jeroen weer verder werken aan de aanbouw toch maar even schoonmaken dacht Mieke en stuurde Hans het dak op.

Top of Page

Zondag 24 mei 2009

Echtpaar op balkon?

De dochters komen asperges eten i.v.m. de trouwdag. Eerst een glaasje op het balkon. Eigenlijk is die term onjuist. Je zit wel vr de gevel, maar die gaat er konmnde week uit en daarna is het dus een deel van de eetkamer geworden. Moon heeft een huis toegewezen gekregen en kan nu dus weer alles gebruiken. Maar waar laten we het in de tussentijd. 50% van onze eigen de boedel staat al op een andere plek in huis. Overhal verhuisdozen (ik had er 20 gekocht).

Top of Page

vorige week volgende week Vorige week (linker pijl) en Volgende week (rechter pijl)

Terug naar Blog 2009 Terug naar Blog 2009