Homepage Suijs vorige week volgende week Laatste wijziging: 6 Juli 2009

Week 3: 25 mei 2009 ; Nieuwe achtergevel

Maandag 25 Mei 2009

Het slopen is begonnen

Het lijkt wel of Jeroen en Mark er een neus voor hebben. Ton - de buurman - had al stiekempjes een fles wijn achter op de tegels gezet,. Hij dacht dat we 40 jaar getrouwd waren. Toen Jeroen en Mark hoorden dat het 39 was, vertelden ze dat we dat vooral met gebak moesten vieren. Zo gezegd zo gedaan. Het slopen ging er niet minder om. Aan het eind van de dag waren er heel wat stenen verdwenen. de gele isolatie kwam overal uitpuilen.

Top of Page

Dinsdag 26 mei 2009

Stofschot plaatsen

Slopen en afvoeren

Vanacht was er een heus noodweer met veel regen. De garage is voor een deel ondergelopen, maar de zakken cement laggen gelukkig op een plankje.
Voordat het echt helemaal opengaat, worden eerst de vaatwasser en een erboven hangend kastje verwijderd. Maar eerst wordt de kamer in twee delen verdeeld. Het parket wordt doorgezaagd en een tussenwand geplaatst. Dan kan het kozijn er uit als eerst het glas is afgevoerd naar de container.

In de middag de achtergevel helemaal open en staat alleen de binnenmuur nog. Niet voor lang. Ook deze gaat er morgen snel uit.
Niet voor lang.
Twee stevige zuignappen en twee stevige knapen verzorgen het glas transport

Top of Page

Woensdag 27 mei 2009

Stempelen en dan is er weer koffie

De achtergevel is er al helemaal uitgeslagen resp. uitgetrild. Resten van de stenen worden afgevoerd. Dan is het - na de koffie - tijd het kozijn te gaan plaatsen.

Het kozijn moet dan van de aanhanger en gekanteld worden. Hierna volgt het stellen.
En alweer is er een dag voorbij.

Sjouwen met een loodzwaar kozijn


Kozijn is op de plek

Top of Page

Donderdag 28 mei 2009

het eerste muurtje

Adri, de metselaar, komt de muurtjes maken. Hij doet dat niet met cement, maar met lijm. De blokken van de binnenmuur worden passend gezaagd en gestapeld (ook in verband!).

Vrouwen zijn nieuwdgierig, dus Ria, de buurvrouw steekt haar hoofd om de deur, die er niet meer is.

Wat een bende hè

Top of Page

De Verbouwing ; zondag 31 mei 2009

Kamperen in de nieuwe eetkamer

Mieke en Marieke zijn vanochtend naar 's-Hertogenbosch geweest naar oma. Hierna een hapje in de achtertuin-eetkamer en een foto met zelfontspanner.

Top of Page

vorige week volgende week Vorige week (linker pijl) en Volgende week (rechter pijl)

Terug naar Blog 2009 Terug naar Blog 2009