Homepage Suijs vorige week volgende week Laatste wijziging: 20 Juli 2009

Week 7: 22 juni 2009 ; Diversen o.a. Boomwortels wegfrezen

Maandag 22 juni 2009

Een bootje bij het slootje?

Tijdens de bouwwerkzaamheden zien we een (loos?) vissertje allerlei fuiken in de sloot leegmaken Een metselbak met zoetwaterkreeften is het resultaat. Als bijvangst twee volwassen palingen die door de sportvisser naar stellendam worden gebracht om vandaar zelf naar de Saragossazee te zwemmen en zich voort te planten.

Een bak met zoetwaterkreeften

De paling zoekt de sloot

De fuiken worden gebruikt om de populatie te tellen. De zoetwaterkreeft (allochtone vis) begint de paling te verdringen.Daarom zijn er metingen zoals deze.

Mark Bontenbal en Hans van der Laan

Top of Page

Donderdag 25 juni 2009

De restanten van Larix en Wilg

Achter het huis wordt opruiming gehouden. De restanten van de Larix en de Wilg lagen al aan de weg, maar worden nu definitief weggebracht. Tuin is een bende en het egaliseren en weer bestraten zal nog een fiks karwei worden. Eerst maar een noodterras aanleggen en zorgen dat in september de beschoeiing kan worden aangelegd.

Top of Page

Vrijdag 26 juni 2009

Vrachtauro van Barletti

Al ruim voor acht uur staat er een grote vrachtauto van Mandemakers uit Kaatsheuvel voor de deur om het "srookje(sbos)" voor Mieke uit te laden. Het gaat erg precies. Alle dozen zijn genummerd. De monteur moet volgens een nummerschema de installatie doen. Zo kan er niets fout gaan, denk je dan.

Aanrechtbladen

De plastic strips van de aanrechtbladen worden losgemaakt om te zien of deze het transport onbeschadigd hebben doorstaan. Alles OK en dan is wachten tot maandag.

plaatsing van de radiatoren

In de middag verschijnen de twee loodgieters opnieuw. Nu om de radiatoren te plaatsen. Dat was nog een precisiekarweitje. Ze mochten niet boven de borstwering uitsteken en dus werden de pootjes ingekort. Tegelijk kwam een vrachtwagen om de af te breken brug op te halen. Ook precisiewerk.

Afbreken van de brug over de sloot

wankel evenwicht

Een voor een worden de zware stalen balken opgetilt alsof het luciferhoutjes zijn wn stevig op de vrachtwagen verankerd. De kraan wordt met afstandsbediening bediend. Het lijkt wel de mover onder de Carvan. Na het hijsen nog even een kopje koffie en foetsie is de brug.

Alles moet weg

Top of Page

Zaterdag 27 juni 2009

aansluiting hemelwaterafvoer

Als iedereen weg is, wordt het tijd om de tuin is te gaan egaliseren. Ook de paaltjes moeten er nog uit. Maar eerst een beetje gelijk harken en een Noodterras aanleggen van een paar rijen tegels. Anders loop je zoveel zand naar binnen.

Vanuit de tuin naar binnen

Top of Page

vorige week volgende week Vorige week (linker pijl) en Volgende week (rechter pijl)

Terug naar Blog 2009 Terug naar Blog 2009