Homepage Suijs terug naar verslag Laatste wijziging: 7 Juli 2009

7 Juli 2009 ; Mankementen Mandemakers.

Tijdens de installatie van de keuken zijn een aantal afwijkingen geconstateerd die per mail (met foto's) zijn doorgegeven. De mails zijn hier niet weergegeven. Wel de foto's omdat deze bij de klantenservice niet geopend konden worden.

Linkerzijde lichtbalk
De linkerzijde van de lichtbalk correct uitgevoerd.
Rechterzijde lichtbalk
De rechterzijde van de lichtbalk NIET correct uitgevoerd. Had moeten zijn 2 stopcontacten en een schakelaar (zie wijzigingsbrief)
zogenaamd ingebouwde stopcontacten
De onderkant van de zogeheten regaalplanken. Stopcontacten zouden worden ingebouwd in de planken. De onderhangende stopcontacten hangen los van de muren.
gat gezaagd in bovenkastje
Het bovenkastje MET GLAZEN Deuren heeft een gat in de achterwand.
ophanging onderste regaalplankje. De ophanging (met scheuren) van regaalplankjes. Deze kunnen bij deze constructie geen gewicht dragen. Ook nog foutieve pluggen gebruikt.
ophanging onderste regaalplankje (detail).
afwerking afzuigkap. De ophanging van de afzuigkap is verwrongen, niet waterpas en een beetje getordeerd.
afwerking afzuigkap. De ophanging van de afzuigkap is verwrongen, niet waterpas en een beetje getordeerd.
afwerking plinten. De plinten sluiten niet aan en wringen. Ik krijg ze niet in de goede positie en sluitend.

Top of Page

Later bleek ook nog dat achter de kookplaat en achter de kraan de spatrand niet was afgekit. Als er ergens plekken zijn waar dit juist moet, zijn het deze twee plaatsen wel. Daar is het eerder vochtig en zijn er vaak spatten. Maar omdat het kennelijk te moeilijk was (kost teveel tijd) was het door de monteur maar overgeslagen.

De koelkastdeur en de deur van de vrieskast sloten niet waardoor er veel vocht condenseerde in de koelkast Al op 16 juli was een monteur komen inventariseren wat er allemaal mis was en had dit euvel meteen meegenomen.

De plint bleek niet aan te sluiten om er geen klemmetjes waren aagebracht en een vermoedelijk verkeerd was gemonteerd. Geen wonder dat de plint "hol" stond en niet kon aansluiten.

Uiteindelijk kwam het (overigens pas) op 26 juli voor elkaar. drie man hebben er ruim een halve dag werk aan gehad. Volgens mij is het aanzienlijk goedkoper zoiets in één keer goed te doen, immers een uur besparen bij eerste installatie kost nu wel meer dan anderhalve dag extra.
Ik vraag me dan ook af of ik misschien toch nog teveel heb betaald. Het kan immers veel efficienter. Overigens datzelfde is van toepassing op alle bouwactiviteiten.


vorige week Terug naar verslag bouwactiviteiten

Terug naar Blog 2009 Terug naar Blog 2009