Homepage Suijs laatste week verbouwing Tuin Laatste wijziging: 26 Augustus 2010

Plaatsen van de beschoeiing: vanaf 19 februari 2010

Eerste werkzaamheden.

Even de breekijzerkrachten.

vrijdag 19 februari 2010
Het zal een flinke klus worden langs drie tuinen. Onze buren Henk en Henny van der Werf, links van ons en Marian en Joost van Oosten op de hoek van de sloot naast onze andere buren. Een zwager van Henk heeft een houthandel en dat leverde dus een eerste klas kwaliteit hout op voor een redelijke prijs.

Al snel zijn Jens en Michael met het stevige werk bezig. Een week geleden hebben we ons bijna kapotgetild aan de balken en schotten. Maar vandaag hoeven we alleen te helpen bij het verplaatsen. En natuurlijk voor de catering zorgen.

Heien van palen (trillen)

Met perslucht.

zaterdag 20 februari 2010
Nu is de tuin bij Henk aan de beurt. De ronding en de vlonder maken het iets ingewikkelder. Met perslucht worden de palen er ingetrilt, maar soms is een handheiblok ook erg handig.

Met handkracht
Roestvrij stalen trekstangen.

Met veel handen schiet het op.

Zaterdag 27 februari 2010
Het aanbrengen van roestvrij stalen trekstangen gaat voorkomen dat de wand aan de sloot gaat wijken. Mijn buurman Henk is de technische man van de trekstangen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de wand nooit meeer kan wegglijden of omvallen.

Handheier Michael

Een kromme hoek.

Vrijdag 5 maart 2010
Een kromme hoek zorgt voor heel wat meten en passen. OP de scheiding tussen de schotten moeten palen komen om ze goed tegen te kunnen houden. Dat is even puzzelen.

Busje (van Jens) komt zo

De palen voor de vlonder.

Zaterdag 5 maart 2010
De laatste stukjes. De palen voor de vlonder staan al in het water. Dan volgen nu de dwarsbalken. Daarna kunnen de palen op de juiste hoogte gebracht worden. Tenslotte de planken erop en dan is alles klaar.

Top of Page

Laatste week verbouwing Aanleg Tuin Laatste week verbouwing (linker pijl) en aanleg tuin (rechter pijl)

Terug naar Blog 2009 Terug naar Blog 2009