Overzicht zakelijke info Homepage Suijs Laatste wijziging: 13 April 2009

Suijs BV

Suijs BV is opgericht begin 2001 en is per 1 april 2008 ontbonden.
Onderstaande tekst is dus meer vanuit hitorische perspectief geschreven dan als uitnodiging om opdrachten te plaatsen, alhoewel, als er in de komende jaar een leuke adviesklus is, ben ik bereid daar serieus op in te gaan. Het moet echter wel parttime zijn>

Na precies 35 jaar in de automatisering te hebben gewerkt, werden alle 55-plussers van Compaq in de gelegenheid gesteld vrijwillig te vertrekken. Uiteraard met een zakje geld om de periode tot aan het pensioen te overbruggen. Op 1 januari 2001 sloot ik de deur van Compaq voorgoed achter me dicht, althans dat dacht ik op dat moment.

Als je moeilijk stil kunt zitten, kies je in zo'n geval voor een BV-constructie waar je het geld, als stamrecht, kunt onderbrengen en van waaruit je nog enige activiteiten kunt ontwikkelen. Parttime werken trok me wel aan. En met name op het gebied van organisatieverandering en kwaliteitsverbetering.
Drie maanden later zat ik op het hoofdkantoor van datzelfde Compaq in Zürich, om een reorganisatie te begeleiden.
Van het idee parttime kwam niets terecht, maar dat was niet erg. Prima team en creatief werk doen je de tijd vergeten. Het was klaar voordat je het in de gaten had.

Daarna een jaar salestraining met rollenspellen op parttime basis.
Vervolgens een kwaliteitsonderzoek en reorganisatie bij een grote uitgever. Dit duurde ongeveer anderhalf jaar. Vanaf 2006 en in 2007 liepen de activiteiten (volgens planning) terug, zodat begin 2008 tot ontbinding kon worden overgegaan. Klaar voor de 65e verjaardag in sept 2008. Alle tijd gaat nu op aan de Cultuurhistorie van Gouda.

Loopbaan:
Mijn loopbaan begon als programmeur bij Electrologica, een dochter van Nillmij (en 20% Philips) op 1 januari 1966.

Bijzondere wapenfeiten:
Hans Suijs (1943) Activiteiten van Suijs BV:
Vanuit Suijs BV heb ik onder andere de volgende werkzaamheden verricht:
  • Transformation manager op het europese hoofdkantoor van Compaq. Dit was een reorgansiatie van een deel van de organisatie (ca 6.500 personen).
  • Trainingen op het gebied van verkoopstrategie, verkoopgesprekken, etc.
  • Trainingen op het gebied van onderhandelen (zowel commercieel als in OR-situaties)
  • Implementatie van Key Performance Indicatoren in de Europese vestigingen van een Nederlandse multinational (grote uitgever).
Een CV is op aanvraag beschikbaar.

Omdat de werkzaamheden in Suijs BV op parttime basis zijn (afbouw van volle week tot een of twee dagen per week in een periode van 5 jaar), is stap voor stap meer tijd beschikbaar gekomen voor andere activiteiten.
Zo ben ik al vee jaren bestuurslid van de historische vereniging "Die Goude" en van het Gouds Watergilde, dat daar een onderdeel van is. Ook ben ik al enige jaren bestuurslid van de Stichting Fonds Goudse Glazen en van sept 2004 tot eind 2006 van de Stichting Gouda Havenstad. Daarnaast lid van het Platform Binnenstad (West), Historisch Platform en "de Spraakmakers" (bevorderen interactiviteit burger - politiek)

Top of Page