Homepage Suijs persoonlijk Jaar 2008 overzicht Laatste wijziging: 24 Augustus 2010

Webloggegevens van het jaar 2009

De meest recente informatie staat bovenaan en de oudste gegevens helemaal onder aan de pagina. Nog oudere en nieuwere weblogdelen zijn te vinden door links op het menu te kijken. of de pijltjes naar links en rechts hierboven of onderaan dit blad te gebruiken.

Top of Page


Een 'beetje' sneeuw

Top of Page
25-12-2009 Kerstdiner Nieuwenhage
Eerste kerstdag. Samen met Kika en Ger en Dennis gaan we bij Oma Kerst vieren. Een goed diner met een bescheiden glaasje wijn. (ER moet nog teruggerden worden) De tweede Kerstdag vieren we thuis met de kinderen. Een foto van Mieke met dochters.

Tweede kerstdag


In het restaurant van Neuwenhage

Top of Page
20-12-2009 Sneeuw op de tuinmeubelen
Het ziet er naar uit dat we dit jaar een witte kerst gaan krijgen. de sneeue blijft goed liggen en stapelt zich op op het niet opgeruimde tuinmeubilair. Hoe moet dat nu met het aanleggen van de nieuwe beschoeiing. Als het zo doorgaat met sneeuwen en vriezen komen we daar pas begin mei aan toe (in canada is mei het omslagpunt van sneeuw naar zon. Maar dan komen we met ons 40jarig huwelijksfeest klem te zitten. Eerst kerst dan Nieuwjaar en dan nieuwe beschoeiing en tuin.


Opnieuw de mooie Glazen uitgelicht

Top of Page
15-12-2009 Opening Gouda bij Kunstlicht
Het begint traditie te worden. Opnieuw mag de burgemeester de lichten van de Sint Jan ontsteken. Deze keer mogen we weer in de museumtuin te gast zijn. Vorig jaar had een nukkige Ranti Tjan het verboden, omdat hij niet voldoende personeel had. Ook nu mocht ik het programma aan elkaar praten en vooral onze ghanese gasten welkom heten. Ook nu was iedereen weer onder de indruk van de prachtige kunstschatten, die door Goudse burgers en niet-Goudse sponsoren zijn bijeengebracht, zo goed door kerkelijke en niet-kerkelijke overheid zijn beschermd.


De jarige wordt toegezongen

Top of Page
13-12-2009 Tante Mien 80 jaar
Al haar neefjes en nichtjes boden de jongste (ongehuwde) zus van mijn schoonmoeder een verjaardagsfeestje aan. Ook de kinderen van het hele spul was er. Dus werd er een zaal geregeld. Uiteraard een aantal acts, begeleid door piano of andere geluidsdragers. Een mooie middag waarin ze terecht in het zonnetje werd gezet.
Een kado dat ze het liefst kreeg was iets meer bezoek in het komende jaar. Mondige tante!


Wethouder Siebe Keulen

Top of Page
11-12-2009 "Goudse Glazen Uitgelicht"-contract
Al een aantal jaeren is er sprake van Gouda bij Kunstlicht en van "Goudse Glazen uitgelicht". Inintiatieven van de actieve Josephine Weber en Mia Schaap. Na een aantal verschillende implementaties werd het tijd voor een meer permanente installatie. Dat wil zeggen een installatie die welliswaar ieder jaar opgehangen moet worden, maar die eigendom van de kerk is. Een echt vaste installatie zou erg kostbaar worden en de Led-technologie staat nog een beetje in de kinderschoenen. De beoogde installatie gaat wel vele tientallen Euro's kosten. De gemeente bleek bereid haar variabele jaarlijkse bijdrage voor drie jaar om te zetten in een vaste bijdrage, waardoor de installatie er kon komen. Deze foto toont het zetten van de handtekening. Andere betrokkenen: St. Fonds Goudse Glazen, Het college van kerkrentmeesters en uiteraard de twee initiatiefneemsters.


Maria bestudeert de techniek

Top of Page
10-12-2009 Rotterdam
Als ze dan toch in Nederland zijn, dan proberen we ook vaak bij elkaar te zijn. Voor Maria is het een witte winter met alle mogelijkheden om leuke foto's te maken. Die wil ze dan zelf ook kunnen zien op de achterkant van het fototoestel.


De drie engelen van Christchurch

Top of Page
05-12-2009 Surpriseavond in Gouda
Gebaseerd op het ongeluk in Nieuw Zeeland een surprise over engelen Suijs. Maria was aan het begin de avond nog op. Dus moesten voor het slapen gaan nog sinterklaasliedejes gezongen worden bij de ... Verdomme hebben we weer geen schoorsteen. Zoals altijd werd het weer laat en waren het weer erg veel pakjes die opengemaakt moesten worden.

Maria met speciale mijtersnoep ruilen, hoe oud zijn we?

Top of Page
05-12-2009 Sinterklaas bij Oma
Alsof er geen tientallen jaren zijn verstreken. Oma (92) haar kinderen en kleinkinderen vieren bij Kika en Ger, zoals gebruikelijk sinterklaasfeest. Na de pakjes volgen de chocolade letters en vooral niet te vergeten, de snoepzakken. Vroeger al werd er dan geruild. Bas moest geen mandarijn, maar had liever spekkies. De een hield niet van drop en de ander weer wel van fruit. In no time was er weer een levendige handel. (de jongste is begin 20, het oudste kleinkind 38)Wachten op Bas c.s. en de buren.

Top of Page
03-12-2009 Bas, Marceline en Maria samen met de buren op Schiphol
Vandaag Komen ze dan en wel voor een hele maand. Vandaag komen ook de buren na meer dan een maand. Zij komen via Singapore uit Nieuw Zeeland. Ze zaten in hetzelfde toestel. Maria is van mening dat zij zelf de buggy kan besturen.

Maria achter de wagen spannen.Herman Suijs 1911-1944

Top of Page
27-11-2009 65 jaar geleden overleden
Vandaag precies 65 jaar geleden overleed mijn vader na een 'Friendly Fire' incident in de polder bij Vlijmen. Engelsen zagen hem aan voor een Duitse infiltrant. Hij reed in als lid van de OD in een gevorderde Duitse Auto.Ruud goed verzorgd in UMC

Top of Page
27-11-2009 Ruud kantjeboord gered
Een paar dagen tevoren met loeiende sirene van het Carolus ziekenhuis Den Bosch Naar het Utrechts Medisch Centrum (UMC) om daarna ruim 8 uur onder narcose te gaan. Een aneurysma was hem bijna fataal geworden. Zijn kunst-hartklep was overigens nog goed genoeg om bij deze grote beurt niet vervangen te hoeven worden. Op deze dag kijkt hij al weer opgewekt naar iedereen. De eeuwige optimist heeft het weer gered.Toon Rabou

Top of Page
31-10-2009 Op bezoek bij Toon Rabou
Samen met Will en Herman waren we een weekendje in Nijmegen. We hadden een hotel in Groesbeek en hebben wat musea bezocht. Op zaterdag (31 okt) besloten we om even langs te gaan bij Toon Rabou. Dat was lang geleden. Bijna veertig jaar gelden deed hij onze huwelijksmis, samen met kapelaan van der Einde. Thans is hij pastoor in ruste van de Cenakelkerk op de Heilig Landstichting. Hij woont er nog steeds. Hij is een volle neef van mijn moeder. Lees meer hierover bij Heilig Land Stichting
De volgende ochtend zijn we daar naar de kerk gegaan en kwamen we de vier zussen van hem tegen.Huurauto na de crash

Top of Page
28-10-2009 Aanrijding in Nieuw Zeeland
Op 28 oktober wordt ik tijdens een bespreking met wethouder Siebe Keulen plots opgeschrikt door een telefoontje van Mieke. Bas, die met Marceline en Maria op vakantie in Nieuw Zeeland is, heeft een aanrijding gehad. Hiebij is een dronken bestuurster op de verkeerde weghelft frontaal tegen hun auto gevlogen. Gelukkig geen gewonden in de auto van Bas, dankzij de vele airbags. Wel veel blauwe plekken en twee auto's total Loss.
Het was in het plaatsje Christchurch.
Kennelijk vliegen daar beschermengeltjes vrij rond.Eenzame kat van de buren

Top of Page
22-10-2009 Eenzame pratende Pjotr
De buren zijn weg. Niet zomaar even, maar vele weken. Niet naar Spanje of Zuid-Frankrijk, maar naar Nieuw Zeeland. Ook Bas, Marceline en Maria gaan daarheen. Allemaal leuk en aardig, maar wat dan met Pjotr de kat. Naarmate de tijd verstreek begon hij meer te praten. Dat hij toch al, maar nu er geen andere aanspraak was nog intensiever. Ook werd hij af en toe boos. We hebben er alles aan gedaan, zelfs speeltjes gekocht. Het pas goed toen Ria en Ton weer thuis waren.Volle kerk


Een echte Veenboot

Top of Page
22-10-2009 6e Waterconferentie
230 Nederlande Waterexperts waren naar de Goudse Sint-Jan gekomen. De gehele kerk was vol met kraampjes voorlichtingsborden en een heuse veenboot.
Een vol dagprogramma met goede sprekers die om strijd aantoonden dat investeren in water-Cultuushistorie netto winst voor de gemeentekas is. Dat helpt niet als de oren ogen en alles bij wethouters potdicht zitten. Na afloop konden we constateren dat wat de twee voorgaande wethouders hadden opgebouwd door de weinig inspirerende wethouder Menkveld in minder dan twee jaar was afgebroken. Zijn voordracht was al even slap als zijn beleid. Dit gelukkig in contrast tot de overige sprekers. De staddichter sloot de dag af met een stellingengedicht dat hij aan de deur van het stadhuis spijkerde. Een mooie dag.


Veel aandacht voor sprekers


De stadsdichterreisgenoten aan de landingsstranden

Top of Page
05-09-2009 NormandiŽ in 2009
In 1995 waren Mieke en ik met Marieke in NormandiŽ kort na de 50e herdenking van D-day. Dit jaar doen we het over, samen met Ruud en Mieke.
Op Vrijdag avond vertrokken we met auto en carvan naar Vught. Eerst alle bagage in de caravan stoppen en dan ... Samen mosselen eten (althans Ruud en ik). Daarna niet al te laat slapen en de volgende ochtend vroeg weg.

Lees meer hierover bij La NormandieBas en zijn zusjes

Top of Page
03-09-2009 Weer even in Nederland
Ben je net terug uit Singapore, staat hij weer voor de deur. Er moest even in Kantoor Den Haag gewerkt worden. Dat was een goede reden om weer een etentje te regelen.Schiphol

Top of Page
02-08-2009 Singapore
Het begint routine te worden. Alweer voor de vierde keer. Klinkt decadent. Maar het is net een busreisje. Toch weer erg blij om Maria te kunnen vasthouden. Zelf begint ze al te leren los te laten, vooral in het zwembad bij d zwemles. Het is meer een cursus watergewenning. Bij die temperaturen is het prima er af en toe in te duiken. Meer over het water(management) in Singapore: WATERMANAGEMENT


Maria watergewenningMaria 1 jaar hiep hiep Hoera

Top of Page
30-06-2009 Maria is jarig, EEN jaar al!
Marieke was op bezoek in Singapore en de trotse jarige zit triomfantelijk in de webcam te kijken. Niet de meest mooie foto, maar ze is wel duidelijk jarig.Burgermeester Rombouts


Anton Pieck tekende het interieur van de winkel van Suijs

Top of Page
23-06-2009 De »chte Bossche Koek (2)
Die middag werd door de burgemeester in "de kelders"aan de visstraat een minitentoonstelling over Bossche koek geopend. Voorbeelden van koekbakkers Suijs (sinds 1794), Labbermont (sinds 1796) en de Backer (sinds 1861) waren er met vele foto's te zien.

Binnen kon ik na de opening kennismaken met familieleden (nazaten) van de andere bakkersfamilies. Zo hoorde ik dat er nog een oude koekkist van de familie Suijs in handen is van de familie Gerritsen (die vanaf 1891 de Bossche koek van Suijs maakten)


Een foto voor de Telegraaf


Voorbeelden Bossche koekOma Janssen in de zon

Top of Page
23-06-2009 De »chte Bossche Koek (1)
Even uit de verbouwing richting 's-Hertogenbosch. Eerst naar Nieuwenhage aan de Zuidwillemsvaart om koffie te drinken bij mijn schoonmoeder. Vervolgens naar de Korenbrugstraat om te lunchen en even een foto te maken van de voordeur van het huis waar ik van 1944 tot 1953 heb gewoond en waar mijn broer is geboren.


Voordeur Korenbrugstraat 12BBQ in Utrechtse achtertuin

Top of Page
21-06-2009 BBQ met vader van Leo
De vader van Leo is toevallig in Nederland (woont in Ierland) en dat was een mooie gelegenheid om met zijn allen een BBQ te houden in de achtertuin van Leo en Moon. Het was een plezierige ontmoeting en in karavaan zijn we vroeg i9n de avond nog even naar Leidse Rijn gereden om te kijken naar de nieuwe woning van Moon en Leo (zal wel december worden).


Nieuwe woning in aanbouwHei-installatie op weg naar de achtertuin

Top of Page
18-05-2009 De verbouwing begint!
Half zeven. De brug over de sloot was al aangelegd terwijl wij nog in Drenthe zaten. De heiers waren echter niet overtuigd van de stabiliteit van de brug. Grote stalen binten waren niet voldoende. Er werden wat versterkingen aangelegd en toen kwam men pas over de brug.
Toen ging het snel. Tegen half tien zaten de drie palen stevig door de veengrond op een zandplateau.

Lees meer over: De VerbouwingIk zou koken, dus zie je Mieke en Hans in het restaurant

Top of Page
13-05-2009 Een korte vakantie vůůr de verbouwing
Vroeg op weg met sleurhut naar Echten in Drenthe. Mieke en Ruud reizen via Arnhem Apeldoorn. Het weer was goed, behalve op vrijdag. Assen en Groningen zagen ons die dag.

Vooral de Slegte leverde weer een nieuw gezichtspunt in het kader van de zoektocht naar een Amerikaanse bevrijder.

Mieke en Mieke in een lemen hutje van de trechterbekercultuur, de bouwers van de HŁnebedden.Station Gouda 2010

Top of Page
04-05-2009 Foto van Engels bombardement op Gouda
Wanneer deze foto is gemaakt is niet precies te achterhalen. Tijdens WO II is het Station het doelwit geweest van Engelse luchtaanvallen. De beschadigingen zijn nog te zien in het dak van het perron. Tenminste als je richting Utrecht gaat. Kees Ykema wees mij er op.


Algemeen Dablad editie Groene Hart

Top of Page
02-05-2009 Klaas Sixma, een vergeten verzetsman
Vught december 2007. Welopen langs de 329 namen op het monument van de fusilladeplaats. Daar staat een naam, onder het kopje GOUDA,die ik in Gouda nog nooit ben tegengekomen. Zijn naam staat niet op de plaquette aan de muur van het stadhuis. Ik zoek me suf, maar krijg zeer weinig gegevens te pakken. Tenslotte doe ik een oproep op www.stamboomforum.nl.
Na een jaar krijg ik een berichtje van zijn dochter, die in Engeland blijkt te wonen. Ineens is er veel meer informatie. De kranten schrijven erover en helpen zo hem uit de vergetelheid te halen.
Lees meer hierover bij: Klaas SixmaMieke, Maria en Marceline (3M) op schiphol

Top of Page
25-04-2009 Maria (en Bas en Marceline) weer terug nar Singapore
De twee weken vakantie zitten er op. Bas, Marceline en Maria gaan weer naar huis. Voor de tweede keer is ze in Nederland geweest en gaan we alweer een reis in die richting plannen. Twee dagen later worden we in de vroege avond gebeld vanuit Singaporere. Het is daar dan tegen half drie in de nacht. Maria heeft last van jetleg. en kan niet slapen. Dus wordt het in van plaats slapen skypen. Daarna gingen Marceline en Maria nog even buiten wandelen. De security-man vroeg nog of het wel goed ging. Hij dacht misschien aan echtelijke twist. Twee dagen later was alles weer gewoon.De gerestaureerde onderdoorgang bij de Dubbele Buurt

Top of Page
18-04-2009 Restauratie onderdoorgang gereed
De restauratie van de onderdoogang is afgerond met een eenmalige openstelling voor alle buurtbewoners, politici en de vele vrijwilligers die in oktober en december 2008 voor een publieke openstelling zorgden.
Apetrots wasren alle gemeentelijke "toppers" over dit unieke project. In het Algemeen Dagblad werd geag gemaakt van een potentieel snel instorten indien er geen restauratie was geweest. De aannemer bevestigde dat het hoog tijd was om e.e.a. te restaureren. Toch goed om van achterstallig onderhoud een publiekstrekker te maken. Dat biedt nog vele kansen want er is nog veel achterstallig onderhoud in Gouda. Zet hem op!Maria Suijs op met voor haar nieuw (oud) speelgoed in Gouda

Top of Page
16-04-2009 Maria in Gouda
Donderdagmiddag aan de thee in Gouda. UIteraard was er weer een (over-)vol programma voor de jongste spruit. Met nog twee overgrootmoeders en twee oma's en nog vele andere familieleden en vrienden is het passen en meten. Maria is goedlachs en weet altijd haar eigen weg te vinden. Vroeg wijs en eigenwijs lukt dat zeker. Opgegroeid met gebarentaal kan ze nog geen woord zeggen, maar an wel het drinkgebaar maken als ze dorst heeft.
voorLezen en samen zingen is leuk, maar ze kan ook erg geconcentreerd spelen. Kruipen gaat ook al prima. Nog even en ze vliegt weer terug. Een frequent flyer van 9 maanden met evenveel vliegkilometers als de aardomtrek groot is.Wachtend op het perron

12-04-2009 Rotterdam Centraal
Eerste Paasdag. Maria, Marceline en Bas waren vanuit Singapore al op woensdag naar Parijs gevlogen en zouden vandaag met de Thalys naar Rotterdam komen. Onderweg belde hij nog dat er een half uur vertraging was. Toen we op het perron stonden zagen we niets komen. De trein had de achterstand ingehaald en het drietal stond al bij de uitgang te wachten.

Ze zijn een half uur vertraagd en wij zien nog niets komen


Even de kat uit de boom kijken

Top of Page
Even nog onwennig, want gezichten via Skype zijn toch anders dan zo direct dichtbij. Dat duurde niet lang. Iedereen kreeg een stralende lach en hetw eer werkte ook nog mee. Op buitenzorg konden zien hoe ze was gegroeid en hoe het kruipen en staan al vorderde. Ze zet er echt haar (6) tandjes in.

Tijdens de Paasbrunch bleek dat ze een voorkeur voor eigengemaakte gerechten heeft en vooral fruit. Alles is lekker, als het maar geen potjes zijn. En het speciale speelkleed? Daar ga je vooral naast zitten. Dat is er juist om er vanaf te kruipen.

Zie voor meer foto's en verhalen over haar op haar eigen website: MARIA.

In de middag al een stralend middelpuntDolph Blussť glundert naast de 250ste Gpoudoloog

Top of Page
04-04-2009 Goudologie examen
Zaterdagochtend en nu eveneens de laatste les en het examen van de cursus Goudologie. Bij de 28 kandidaten zat dit keer ook de 250ste Goudoloog. Geheel door het lot bepaald werd dit Mevrouw J.W. Jager-Half.

Het vierde seizoen Goudologie werd hiermee afgesloten. Intussen zijn er 8 reguliere cursussen geweest, drie cursussen voor Raadsleden en ambtenaren en twee vervolgcursussen.

De voorbereidingen voor het eerste lustrumjaar zijn al in volle gang. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Streekarchief Midden-Holland, tel. 521821 of u kunt mailen naar infogoudologie@historischplatformgouda.nl


Goudologen in aktie in het archief

Top of Page
28-03-2009 Goudologie II: Librije
Zaterdagochtend en alweer de laatste les van de vervolgcursus Goudologie. Goudologen met een interesse in oude geschriften, konden hn hart ophalen. In groepjes van 6 man ging men een oude fabel te lijf en inderdaad het werd onder vakkundige leiding van medewerkers van het streekarchief vakkundig vertaald.

Aan het eind kreeg ieder een stikker op zijn oorkonmde Goudologie bijgeplakt.


Leo en Moon

Top of Page
22-03-2009 Eten bij de Mexicaan
Op deze avond belden Mieke en ik aan bij Moon en Leo. We zouden bij hen Mexicaans gaan eten. De deur gaat open en met verbaasde blik vragen ze aan ons waarom we niet verkleed zijn.

Grapje oftewel helemaal normaal zullen ze wel nooit worden. Behouden het eten dat wel "heet" was werd het een gezellige avond zonder hete hangijzers en met een lekker glas wijn.


Mr. Cornelis Suijs op Wikipedia
Top of Page
25-02-2009 Mr. Cornelis Suijs (1514-1580) op Wikipedia
Op woensdag na Carnaval probeer ik door te Googelen aan nieuwe gegevens over naamgenoten te komen. Tot mijn stomme verbazing heeft Wikipedia voor het eerst iets te melden over Mr. Cornelis Suijs, de belangrijkste Suijs die vlak voor en vlak na de reformatie de belangrijkste man in Holland was na de stadhouder. Hij was voozitter van het hoogtse recht- en bestuurscollege van Holland (Holland, West Friesland en Zeeland).

Niet alleen was er een korte biografie, maar er waren ook een paar voetnoten. De eerste was een verwijzing naar deze website. De tweede voetnoot verwees naar de canon van Rijswijk (L. de Koning) en de derde voetnoot was een verwijzing naar een dissertatie van Serge ter Braake. Hij heeft in zijn promotieonderzoek vele hoge ambtenaren uit die periode onderzocht en daar korte heldere biografiŽn over samengesteld. Over Mr. Cornelis wist hij iets meer te melden.

Het boekwerk draagt de titel:
Met recht en rekenschap. De ambtenaren van het Hof van Holland en de Haagse Rekenkamer in de Habsburgse tijd, 1483-1558
Hilversum: Verloren.
Diezelfde week heb ik het boek aangeschaft en in een ruk uitgelezen. De gegevens hieruit komen later, na bewerking, zeker op deze website te staan.

De Wikipedia-beschrijving van Mr Cornelis Suijs is te vinden bij de beschrijving van bijzondere Suijsen. Zie hiervoor: PDN: 0183-details


Kiel hangt klaar in de gang

Gerard Janssen, Mieke Janssen en Mieke van Gestel

Top of Page
20-02-2009 Carnavalstijd begint
Ieder jaar begint het te kriebelen. Al weken tevoren worden maatregelen genomen. De oeteldonkse spullen komen vanachter het schot op zolder vandaan. Vorig jaar was mijn kiel (de derde in mijn leven) tot op e draad versleten. Dus moest er (in 's-Hertogenbosch) een nieuwe Kiel van stevige kwaliteit gekocht worden. Dan moeten de emblemen van de oude afgehaald worden en op de nieuwe (noig naar nieuw stinkende) kiel gezet worden. Niet de totaal verbleekte emblemen, maar wel die van de laatste ca 10 jaar. Ieder jaar komt er namelijk een nieuw embleem uit. Ook moet er een nieuwe zak met rits aan de binnenkant genaaid worden voor de portefeuille. Tenslotte moeten de naden opzij voor een deel opengemaakt worden.

Al vanaf vůůr 11-11 worden we middels BLURP, het vakblad voor de Oeteldonkse Carnavalsvierder op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes. We zijn onder andere daarvoor ook lid van de vereniging Oeteldonk, die ruim 120 Carnavalsclubs en bijna 70 muziekskes (orkesten) omvat. Als Hereboer en Durske moegen we via internet ook meestemmen over belidsvoornemens van de minsiterrraad.

In de laatste dagen worden nog inkomen gedaan zoals: Brandewijn voor in de survaivelkit (metalen flakon), worstjes en kikkersnoepjes (oetels). Allemaal voor langs de intocht en de twee optochten. Wanten, zakdoeken diverse oetels, goede schoenen die tegen modder en glasscherven kunnen en tenslotte een drie meter lange rood-wit-gele das, "gebreje" door mijn schoonmoeder.

Voor kersverse indrukken zie OETELDONKDe grootste boekhandel van Singapore

Top of Page
04-02-2009 Takashimaja op Orchard Road
Veel boeken. Ook reisboeken. We zitten gebeiteld dacht ik toen ik het oude stadhuis in de tropen weer tegenkwam. Dat viel tegen. Alleen in dit boek en in een andere gids over louter nederland kwam Gouda voor (over maar 2 pagina's, terwijl Delft etc 4-6 paginas'aandacht kregen). Er stond ook nog bij dat je in Gouda niet kunt overnachten.

In slechts ťťn wereldwijde gids was er een stukje van een pagina over Gouda te lezen. Dit terwijl andere steden zoals Delft, Leiden en Alkmaar er goed in beschreven worden. Jammer. We missen kansen en we weten het ook nog. Hoe lang riep het vorige college niet "We hebben GOUD in ons handen". Ja.. en dan....?


Ontmoeting van twee culturen

Top of Page
31-01-2009 Batu tempel in Kuala Lumpur
Een ouderpaar uit MaleisiŽ brengt uit dankbaarheid hun kind naar de tempel boven in de rots (272 treden), terwijl een Nerderlandse vader zijn dochtertje langs de (gevaarlijke!?) apen naar beneden brengt. Zij hebben een draagzak, hij ook, maar een andere.

Al eerder hebben de ouders dezelfde tocht gemaakt om voor een kind te bidden en te offeren. Soms gaan ze daarbij met de blote kniŽen de trap op. Nu lopen ze en gaan ze opnieuw een offer brengen. We zagen ook een heel gezelschap met eigen muzikanten deze tocht maken.


Maria aan het spelen in Singapore

Top of Page
21-01-2009 Samen naar Singapore
Dat hield er nog maar om. Vrijdagavond tevoren zitten we te eten en alles van de reis nog eens door te nemen. Ineens, als door een horzel gebeten, schiet ik overeind en haal in de gang het paspoort uit mijn zak. Bijna verlopen! Paniek. Voor Singapore moet je paspoort nog 3 maanden geldig zijn als je er weggaat. Het mijne verliep tijdens de reis.

Het was al weekend. Een nieuw paspoort aanvragen kost (volgens de gemeentegids) 5 werkdagen, ofwel een week. Bellen en navragen (Marianne Lint, oud-griffier en Jan van Dijk (nestor van de Raad) leverde (nog) niets op. Maandag belde Jan de gemeente en wist me de weg te wijzen. pfffff... Uiteindelijk bleek er gelukkig een snelle procedure te zijn, die 4 dagen minder en twee keer zoveel kost. Dat geld had ik al bijna bespaard aan "niet-kunnen-eten".
Des te groter was de vreugde toen we op donderdagmiddag lokale tijd Maria in onze armen konden nemen. Het was al de derde keer in Singapore. Het gaat als 'thuis' voelen. Lekker aan de BBQ bij het zwembad van vrienden van Bas en Marceline. Het clubje moeders dat vaak bij elkaar komt begin je ook te kennen. Kortom het werden weer twee mooie weken. met een weekend Kuala Lumpur in het midden.


Moeder en dochter in gesprek

Top of Page
01-01-2009 Moeder en dochter in Nieuwenhage aan het diner
Gelukkig goed gezond het nieuwe jaar in. In ieder geval beter dan een jaar geleden. Het nieuwe tehuis (vlak naast de oude oude flat) was al bekend gebied. Immers de kerkdiensten werden er bezocht en ook de kapper kon op wekelijks bezoek rekenen.
Naast de goede zorgen, bleek er plots ook een mogelijkheid te bestaan om beneden in het restaurantgedeelte een feestelijk diner te boeken. En zo kwam het dat we op die manier met z'n drieen het nieuwe jaar zijn gaan inluiden. met wijn, port en een glaasje bier vooraf en een heerlijke maaltijd. Mijn schoonmoeder (91) liet het zich goed smaken.

2008 2010 Jaar 2008 / Jaar 2010.